Background Image

"Vulkania" - Transformatie retreat in Lanzarote

Vulkania Lanzarote

zo 07/04/2019 - za 13/04/2019 (7 dagen)

Programma

Klaar voor jouw expressieve uitbarsting? 

Deze keer gaan we niet letterlijk op een trektocht maar gaan we op pad binnenin onszelf. We verkennen onontgonnen gebied, ontdekken dichtgegroeide paden en zoeken naar edelstenen in de dikke lagen residu.

Herken jij jezelf hierin?

 • Voel jij een terughoudendheid in expressie?
 • Zit je vaker in je hoofd dan in je lijf?
 • Wil jij meer van jezelf laten zien?
 • Heb je echt behoeft aan schoonheid, speelsheid, vrijheid en ruimte?

Tijdens deze retreat verblijven we op een paradijselijk mooie plek, weg van onze dagdagelijkse bezigheden. We voorzien een programma dat niet te dichtgetimmerd is en nog ruimte biedt voor eigen invulling van elke deelnemer individueel, een wandeling, een boek, een dutje, me-time, een duik in het zwembad, journal-writing en stilte.

De voorziene sessies zijn zowel methodische workshops, zoals yoga, als meer experimentele werkvormen, zoals expressie met klanken, kleuren en vrije expressie.

Concreet mag je verwachten dat we gericht zijn op het ontdekken van onze eigen levensenergie, onze eigenheid op onze eigen manier zichtbaar te maken. Thema’s die zeker aan bod komen zijn:

 • Gebonden en beschikbare levenskracht.
 • Beweging volgens methode en vrije expressie.
 • Intuïtie als stem van de onzichtbare wereld.
 • Levendigheid, herbronning en rust.
 • Intimiteit en polariteit.
 • Overgave versus duidelijke afgrenzing.
 • De 5 elementen in de natuur en in onszelf.
 • Innerlijk vuur als wegwijzer.
 • Jouw lichaam als tempel.

Op dit prachtige vulkanische eiland exploreren we onze eigen innerlijke vulkaan. Waar houden we onszelf gedeisd, welke krachten onderdrukken we? Waar zitten onze overtuigingen en onze opvoeding in de weg? Hoe komen we dichter bij onze eigen kern? Hoe breken we uit de controle?

Dit programma steekt zo in elkaar dat we opbouwen van innerlijke zoektocht tot zichtbare expressie in 5 dagen. Betty neemt de bewegingssessies voor haar rekening, Els de creatieve sessies. Verwacht geen mentale exploratie en eindeloze gesprekken, maar een doe- en beleefweek, waarin jij bepaalt wat je wél en niet aanraakt, waar je al dan niet aan deelneemt.

PRAKTISCH

Praktisch gezien is er op de 5 ochtenden een yogasessie van 1.5u, elke namiddag een workshop van 1.5u à 2 uur en een beleving/ exploratie van 2 à 2,5u als avondprogramma. Natuurlijk zijn Els en Betty ook tussendoor beschikbaar voor een gesprekje, wat feedback, een lach en een traan. Voorzie je echter ook op "tijd met jezelf", zodat je ontdekkingen ook wat ruimte krijgen en je uitgerust en opgeladen weer naar huis kan.

WEETJES

 • We voorzien uiteraard ook vrije tijd om het eiland te verkennen, te zwemmen of te luieren en te lezen bij het zwembad,…
 • Je bent vrij om activiteiten te skippen wanneer je tijd nodig hebt voor jezelf.
 • Het programma is niet in steen gebeiteld en kan hier en daar nog gewijzigd worden

ETEN
Het eten is aangepast aan het fysieke en spirituele werk dat we gaan doen. Er wordt fruit en citroen-gemberwater voorzien voor de ochtendyoga en verder ook een lekkere brunch en een heerlijk diner. Franscesca (de kok) kookt supergezond en zowel gluten als melkvrij. Heb je speciale vereisten wat voeding betreft, laat het ons weten.

TWIJFELS?

Twijfel je nog, wil je graag kennis maken met onze organisatie, onze coaches, ons aanbod en waar we voor staan. Kom dan op donderdag 8 november naar onze info avond in het ECO-huis in Antwerpen.

Gratis inschrijven kan via deze link

De retreat wordt gefaciliteerd door Els Vrints & Betty Jeuris


Kathleen, één deelt haar ervaring over deze retreat

image

Facilitator: Els Vrints

Partner Barefoot Track, ervarings- en transformatiecoach

Als leerkracht in het kunstonderwijs, ligt mijn passie voor een groot deel in het werken met jongeren. Ik hou ervan om ruimte te bieden aan hun gigantische potentieel en creatieve snelheid, zonder omwegen. Deze no-nonsens aanpak trekt zich door naar mijn tweede passie, als energieke onderneemster.

In deze zelfstandige activiteit vertaal ik de groepsdynamieken van het moment in beelden, ik "teken" als het ware de communicatie in bedrijven, op congressen en in vergaderingen.

Mijn coaching skills liggen vooral in transformatieprocessen, mensen terug verbinden met hun volle potentieel, ondersteuning bieden in verandering en zelfontdekking.

Van opleiding heb ik een master in grafisch design en een lerarenopleiding. Daarnaast volg ik (nog steeds) zo vaak ik kan opleidingen rond persoonlijke groei in binnen- en buitenland.

Lees alles

Dit sluit nauw aan bij mijn grote liefde voor reizen. Ik ben verzot op de natuur, de ontmoeting met mensen in/en andere culturen, de lokale gebruiken en de culinaire verrassingen die het globe-trotten met zich meebrengen.

image

Facilitator: Betty Jeuris

Ervaringscoach & yoga/mindfulness teacher

Ik ben vooral bezig met "BEWEGING", in de breedste zin van het woord. Mijn specialisatie zit in zowel "mobiliseren" (van yoga tot vrije expressie) als "stilvallen" (relaxatie en ademhalingstechnieken). Met andere woorden; losmaken wat te vast zit, verstevigen wat te los zit, letterlijk en figuurlijk.

Ik hou ervan om dingen vanuit een andere hoek te bekijken, te peuteren in strakke overtuigingen, een uitdaging te bieden en aan te gaan. Eigenlijk gaat het om het 'letterlijk' meer ruimte te geven/nemen en ons meer bewust worden van onze keuzemogelijkheden, talenten en kracht!

Ik heb een diep vertrouwen in de intelligentie van het lichaam en hou van de mirakels die gebeuren wanneer we vanuit een fysieke ervaring een mentaal proces in gang zetten...en er weer oneindig veel mogelijk blijkt!

Lees alles

Ik geef yogalessen en begeleid ervaringsgerichte workshops, aangevuld met opstellingswerk en de fysieke vertaling van mentaal processen. Mijn liefde voor coaching in groep is ontstaan uit mijn eigen ervaring van gedragenheid en heling binnen dat veld. Ik ben dan ook getraind in het werken met groepen in cirkelvormige opstelling (the amplified field), waarin alle dynamieken uitvergroot, versterkt en dus beter zichtbaar worden. Verder ben ik ook mateloos geboeid door de polariteit en beweging binnen intieme relaties.

Ik sta ook in voor de Belgische organisatie en facilitatie van "Be The Change"-workshops, ontworpen door de Amerikaanse stichters van Challenge Day (bekend van “Over de streep” op TV).
Betty gaf 7 jaar les in het secundair onderwijs, had diverse management functies in het bedrijfsleven en is sinds 15 jaar zelfstandig ondernemer.

www.bettyjeuris.be

8 dingen over Lanzarote

1) Lanzarote is een vulkanisch eiland in de Atlantische Oceaan, een uurtje met de boot van Fuerteventura. Het trekt eco-travellers, hippies en yogi’s van over de hele wereld aan.

2) Het eiland is een zakdoek groot: 59 kilometer lang en 20 kilometer breed. Hierdoor duurt het niet lang vooraleer je je er helemaal thuis voelt.

3) Het eiland komt met de garantie van mooi weer. Het waait er wel eens, maar meestal schommelen de temperaturen tussen de 22 en de 25°C en is het warm genoeg om te zwemmen en te zonnebaden. Heerlijk.

4) In het nationale park van Timanfaya liggen Lanzarote’s Fire Mountains die 250 jaar geleden Pompei-gewijs uitbarstten en 200 km2 omtoverden in mysterieus, zwart maanlandschap met kraters en grillige rotsformaties. Een krachtig plek waar je de connectie met Moeder Aarde intens kunt ervaren.

Lees alles

5) Het landschap in Lanzarote wordt wel eens vergeleken met een olifantenhuid, zowel qua kleur als qua textuur. Het eiland heeft een heleboel ‘rimpels’ en is bedekt met een dun laagje stof. Maar er zijn ook wijngaarden, en een heleboel Canarische palmbomen.

6) De architect, artiest, enviromentalist en visionair César Manrique was verliefd op Lanzarote. Hij beschouwde het als de mooiste plek op aarde. Hij ontwierp unieke windsculpturen maar ook een heleboel gebouwen die hij perfect integreerde in het landschap. Eén van zijn huizen bouwde hij midden in een rivier van gestolde lava.

7) Manrique wierp zich ook op als beschermengel van de traditionele architectuur (witte huisjes met groene deuren en vensterbanken) en zorgde ervoor dat Lanzarote niet ten prooi werd geworpen aan het massatoerise. Hij kreeg van de overheid gedaan dat hotels slechts 4 verdiepingen mochten hebben (al konden er enkele hotels door de mazen van het net glippen toen hij in de US woonde). Om de natuurlijke schoonheid van het eiland te bewaren zorgde hij er ook voor dat schreeuwerige reclamepanelen langs de kant van de weg verboden waren. Het eiland wordt minutieus schoon gehouden door schoonmaakploegen. Alles wat niet thuishoort op of langs de weg wordt meegenomen.

8) In de vulkanische grond wordt peridot gevonden, een speciale groene edelsteen die ook wel eens ‘de edelsteen van de zon’ genoemd wordt. Het is een steen die gelinkt wordt met de Egyptische zonnegod Ra en de godin Isis. Hij staat voor spirituele puurheid en jeugd en hij stimuleert vitaliteit en helpt je om op een optimistische manier naar het leven te kijken.

Waar logeren we?

Het Amatista Retreat Center is een rustige, pure plek met een mooie biologische tuin. Er zijn zes kleine huisjes en studio’s , een yurt en een mooie yogaruimte van waar je het met zonne-energie verwarmde zwembad in kunt springen. Aangezien het retreat center redelijk centraal gelegen is,  kun je vanuit Amatista makkelijk het hele eiland verkennen. Een auto huren kost 100-120 euro voor een week en kan gedeeld worden met een aantal deelnemers.

Er zijn 9 kamers waarvan 7 ruime kamers met twee eenpersoonsbedden en een eigen badkamer en twee kleinere kamers (die elk een badkamer delen) en als single kamer kunnen geboekt worden.

Zanna, Founder Amatista:  “My visioning for creating this centre 20 years ago came to me like a download with Amethyst light and essence and the knowing came that it was in Lanzarote. The intention was to create a Healing Place ... a place where Healing and Transformation can happen. Many wonderful people have helped to build it,  love it and run it over these years, and it has a special quality of Clarity and Heart Energy where people can do deep work and also feel at home.” 

 

Foto's in volledig venster bekijken.

Periodes en prijzen

Voor zes nachten. Inclusief het volledige groepsprogramma, brunch en dinner. Voor de ochtendyoga wordt een detox-drankje en fruit voorzien.

LET OP! Het aantal inschrijvingen is beperkt. We nemen maximum 12 mensen mee.

Periodes

 • zo 07/04/2019 - za 13/04/2019

Prijs (exclusief vlucht)

1540 Euro

Samenstelling van de prijs:

Prijs verblijf en maaltijden: 590 Euro
Prijs coaching (verplicht):
 • 950 Euro p/p (inclusief BTW en kan op factuur).
 • Korting wanneer je een vriend/vriendin meebrengt: 50 Euro p/p.

Algemene voorwaarden

Inbegrepen in de prijs

 • Alle overnachtingen
 • Gezonde maaltijden
  • Brunch
  • Diner
  • Water, koffie en thee
 • Het volledige groepsprogramma

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vlucht
 • Transport van luchthaven naar retreat center
  • Er zal voorgesteld worden om auto's in groep te huren zodat je tijdens de retreat de mogelijkheid hebt om het eiland te verkennen (autoverhuurprijs +/- 100 a 120 Euro per week)
 • Lunch (er is elke dag een brunch en diner voorzien)
 • Laatste ontbijt
  • Doordat er onmiddellijk na ons een groep aansluit zullen we het laatste ontbijt op zaterdag 13/4 ergens anders gaan nuttigen.
 • Andere dranken dan water, koffie of thee
 • Persoonlijke uitgaven (souveniers etc ...)
 • Reis- en annulatieverzekering
  • Bij het boeken wordt je de mogelijkheid geboden om deze af te sluiten indien je er nog geen hebt.

Boekingsinfo

Heb je interesse in één van deze bijzondere retreats maar heb je nog een aantal vragen? Bezorg ons dan je vraag of opmerking via het invulformulier en druk op de knop "Mijn vraag versturen" of neem even telefonisch contact met ons op. Alvast hartelijk dank.

Of

Wil je graag deelnemen aan deze bijzondere retreat met Els & Betty en wil je onmiddellijk jouw plekje reserveren? Vul dan je gegevens in en klik op de knop "Reserveer mijn plek".


Inner Track
Oudestraat 33
2610 Wilrijk (België)
BTW: BE 0881.244.010 (QBS BVBA)

  Gert De Ceuster  +32 (0)497 40 22 49
  Els Vrints  +32 (0)474 95 13 55
  Betty Jeuris  +32 (0)477 03 10 35
  Roel Delbon  +32 (0)475 38 63 97
  Linde Vloeberghs  +32 (0)494 48 71 98

  info@innertrack.be

Of